Tien jaar geleden richtte Cor Volker het bedrijf op. Inmiddels telt het team acht leden en opereert het vooral in de bagger- en offshore industrie.

Het bedrijf is meerdere keren uit zijn jasje gegroeid. Cor Volker: “We zijn gestart op de Rivierdijk en relatief snel kwam er een mooi pand aan de Kerkbuurt 258 beschikbaar. Hier hebben we enkele jaren tot tevredenheid aan Nautic Jobs gewerkt. De groei zorgde ervoor dat we in april 2017 het geheel restaureerde pand aan het Dr. Langeveldplein 7 konden betrekken.

Nautic Jobs is vooral actief in de dredging (baggeren), offshore windindustrie en de gehele maritieme wereld. Het bedrijf heeft een sterke positie als bemiddelaar van goed geschoolde en gedreven medewerkers op ieder niveau.

Volker: “Door onze jarenlange ervaring weten wij dat betrokkenheid, eerlijkheid, persoonlijk contact en kwaliteit de uitgangspunten zijn waarmee goede relaties opgebouwd worden; zowel naar klanten als naar medewerkers. Niet alleen ik, maar ook collega’s René en Dave zijn mensen die op de werkvloer hebben gestaan. We spreken dus dezelfde taal als onze opdrachtgevers. Bij Nautic Jobs is altijd aandacht voor het individu. We zijn tevens gecertifieerd volgens de nieuwste normen, waaronder ISO 9001:2015, NEN4400-1 en VCU. Ook voldoen we aan de eisen die gesteld worden in het internationale verdrag (MLC) wat arbeidsomstandigheden en -voorwaarden van zeevarenden bewaakt.”

Het uitzenden van personeel is altijd aan veranderende wet- en regelgeving onderhevig. Volker: “We zijn aangesloten bij de NBBU, de brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt. Hiermee verzekeren we klanten en medewerkers altijd op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in de branche.

Dagelijks heeft Nautic Jobs zo’n 100 mensen aan het werk, in Nederland maar ook vooral in het buitenland. “Dit varieert van Canada tot Bangladesh. Onze opdrachtgevers zijn vrijwel alle baggergerelateerde bedrijven zoals Boskalis, Van Oord, Jan de Nul, DEME, Baggerbedrijf de Boer en Van den Herik Sliedrecht. We zijn natuurlijk trots op het feit dat wij personeel mogen leveren voor internationale spelers in de baggerindustrie. Zeker omdat veel van deze bedrijven van oorsprong Sliedrechtse wortels hebben, is het extra bijzonder dat er voor ons gekozen is.”

De komende jaren staan in het teken van verdiepen van dienstverlening. Volker: “In de huidige markt is bereikbaar zijn voor opdrachtgevers en kandidaten van groot belang. We willen ze te allen tijde van dienst te kunnen zijn.”