Bijna 10 jaar geleden richtte Cor Volker Nautic Jobs op. Een uitzendbureau gespecialiseerd in de baggerindustrie. “Klanten kunnen vandaag bellen dat zij morgen iemand nodig hebben. Wij moeten dus snel kunnen schakelen.

Op zoek naar zeevarenden
Cor Volker heeft jarenlang als uitvoerder binnen de baggerindustrie gewerkt. Tien jaar geleden besloot hij voor zichzelf te beginnen en richtte hij Nautic Jobs op. “Als uitzendbureaus brengen wij opdrachtgevers en medewerkers bij elkaar. Op dit moment zijn er rond de 100 personen via ons aan het werk”, vertelt Cor Volker, oprichter en eigenaar van Nautic Jobs, ons. “Wij zijn vooral op zoek naar zeevarenden. Van elektriciens, matroos, engineers tot mechanics.”

Op korte termijn uitzenden
Nautic Jobs houdt zich voornamelijk bezig met het uitzenden op korte termijn. “Een opdrachtgever kan vandaag bellen dat zij morgen iemand nodig hebben. Wij moeten dus snel kunnen schakelen.” Nautic Jobs werkt voor onder andere bedrijven als Van Oord, Boskalis en Jan De Nul. “Aan ons de taak om de juiste man of vrouw op de juiste plaats te zetten”, legt Volker uit. Het is dus niet zo dat Nautic Jobs op zoek is naar specifieke competenties of eigenschappen. “Natuurlijk moet iemand bepaalde opleidingen of achtergrond hebben en ertegen kunnen om voor langere tijd van huis te zijn. Maar dat is vanzelfsprekend in deze branche”, gaat Volker verder. “Elke opdracht en opdrachtgever vraagt weer om andere eigenschappen. Daarom kijken wij per individu om te zien waar hij of zij bij past.”