René Boer begon op 15 jarige leeftijd al in de baggerij. Hij heeft aan boord, beginnend als matroos, het vak geleerd op hoppers en cutterzuigers. In de jaren is hij opgeklommen tot schipper op een cutterzuiger. Vol passie vertelt hij over het baggervak. “Het is verslavend. Het is mooi om land te zien ontstaan en havens te maken. Baggeren is een gevoel! Je bent een waterbouwer. Je moet echt een teamplayer zijn en tegen hard werken kunnen. Het kameraadschap is groot in de baggerwereld.”

Het allermooiste vond hij het maken van havens. Zo was René ooit als garantieschipper aan de slag in Nigeria. Daar werden nieuwbouw zuigers opgebouwd en ter plekke opgestart. “Mijn kennis overdragen aan de lokale baggeraars, hen te leren baggeren. Dat was het mooiste!”

In 2005 heeft hij de overstap naar land gemaakt en is hij in de uitzendbranche gaan werken. Hij werkte als consultant voor de stationaire vloot bagger en grondverzet. In 2007 was hij betrokken bij de opbouw van een nieuw uitzendbureau waar hij als manager maritiem department heeft gewerkt. Sinds 1 oktober dit jaar versterkt hij het team bij Nautic Jobs.

Door zijn jarenlange ervaring in de baggerij weet hij als geen ander wat de klant zoekt, maar ook wat een kandidaat nodig heeft om te slagen in het vak. Hij weet met recht de juiste man op de juiste plaats te zetten. Nieuwkomers waarschuwt hij niet alleen voor de goede verdiensten te gaan. Ze moeten gaan voor de passie in het vak. Het is geen negen tot vijf baan! Dagen van 12 uur, weken van 60 tot 84 uur zijn geen uitzondering maar regel. Je moet tegen onregelmatigheid kunnen en van techniek houden. Vrouwen moeten rekening houden met een echte mannenwereld.

 

[social_share/]