Het Sliedrechtse uitzendbureau Nautic Jobs is per april 2019 leverancier van personeel voor het Nederlands loodswezen. De raamovereenkomst werd eerder deze maand ondertekend.

Cor Volker, directeur van Nautic Jobs, licht de overeenkomst toe. “In onze branche wordt steeds vaker met raamcontracten gewerkt. Hiermee verzekeren we zowel de klant als onszelf van een goede basis als het gaat over uitzenden van gekwalificeerd personeel. Bij elke uitzending gelden de voorwaarden uit het raamcontract, zodat we snel geschikte kandidaten kunnen voordragen.”

Nautic Jobs brengt opdrachtgevers en kandidaten bij elkaar binnen de gehele maritieme wereld. Voor het Nederlands Loodswezen wordt personeel geleverd dat er voor zorgt dat de schepen van het loodswezen klaar staan voor het vervoer van de loodsen. Met deze acquisitie versterkt het bedrijf zijn positie binnen de maritieme wereld als bemiddelaar van goed geschoolde en gedreven medewerkers.

Volker: “Door onze jarenlange ervaring weten wij dat betrokkenheid, eerlijkheid, persoonlijk contact en kwaliteit de uitgangspunten zijn waarmee goede relaties opgebouwd worden; zowel naar klanten als naar medewerkers. Bij Nautic Jobs is altijd aandacht voor het individu. We zijn tevens gecertifieerd volgens de nieuwste normen, waaronder ISO 9001:2015 en NEN4400-1. Ook voldoen we aan de eisen die gesteld worden in het internationale verdrag (MLC) wat arbeidsomstandigheden en -voorwaarden van zeevarenden bewaakt.”

24 uur per dag inzetbaar

Adrie Verbaan is hoofd bemanningszaken van het Nederlands Loodswezen. Hij was nauw betrokken bij de totstandkoming van de raamovereenkomst. “Onze organisatie draagt bij aan het veilig en vlot afhandelen van het scheepvaartverkeer. Per jaar loodsen we meer dan 90.000 loodsplichtige zeeschepen van en naar de Nederlandse en Vlaamse zeehavens. Hiervoor zijn we 24 uur per dag inzetbaar onder alle weersomstandigheden. Het loodsen gebeurt door circa 450 registerloodsen. Zij vormen de spil tussen het schip en de verschillende organisaties in de haven. Zeker gezien de prominente positie die Nederland inneemt in de wereld van het internationale transport van goederen en de scheepvaartindustrie is het loodswezen onmisbaar. Door een samenwerking met Nautic Jobs aan te gaan, verzekeren we ons van goed personeel en kan er snel geschakeld worden. Hierdoor hoeven we ons niet druk te maken over de continuïteit van ons werk.”